Бабиния селски лопушник

07/05/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"От бабиният лопушник по-вкусен няма, не вярвате ли?"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 323
  • Преглеждания за месеца1322
  • Преглеждания за седмицата144
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган на огъня се загрява малко олио и в него се задушават лукът и лападът, измити и нарязани, като се разбърква, докато зеленията леко поомекне. Отдръпва се и се оставя да се поохлади.

Един жълтък се отделя за намазване. Другите яйца се разбиват с вилица с 1-2 щипки сол и се прибавят към лапада. Добавя се и киселото мляко, натрошеното сирене и щипка сол.

Вземат се по 2 листа от корите и по тях се разнася тук-там меко краве масло. Поръсват се с част от плънката, която трябва да преценим да стигне за всички листа.

Листовете се навиват на руло, без да е стегнато. Нареждат се в тавата от фурната, намазана с краве масло. Ако ви е кръгла тавата, може да ги подредите в кръг. Отгоре кавалите се намазват с жълтък.

Печете на 200 градуса в предварително загрята фурна, до зачервяване.

След като се изпече, покрийте с кърпа и оставете 5-6 минути да се задуши.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар