Прясно зеле с бутчета

07/05/2017
Марияна Желеваот Марияна ЖелеваИноватор 2x
"Класическото пиле със зеле, но в един по-лек пролетен вариант "
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 371
  • Преглеждания за месеца429
  • Преглеждания за седмицата171
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • прясно зеле - 1 бр. голяма
  • домати – 3 бр. пресни
  • магданоз – 1 връзка
  • целина – 1/3 връзка
  • пилешки бутчета - 6 бр. долни
  • олио – 2/3 ч.ч
  • лук - 1 бр. стар
  • бульон - от варените бутчета
  • червен пипер - 1 ч.л. леко лют
  • черен пипер – 1 щипка
  • сол – 1 щипка за варенето
  • сол – на вкус за намачкване на зелето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с вода и щипка сол слагам бутчетата да се сварят. Припенвам ги. След като се сварят ги вадя от бульона. Прецеждам си бульона в друг съд с голяма цедка.

Почиствам зелката от излишните горни листа и кочана. Режа зелката на 4-5 парчета и всяко после режа на ивички по дължина. Слагам зелето в тава и поръсвам със сол. Намачквам зелето. Обелвам пресните домати и ги режа на парченца.

Нарязвам целината, магданоза и лука на ситно. Взимам голяма тенджера и наливам олиото. Като се загрее задушавам лука. Добавям зелето, червения пипер, черния пипер и малко от пилешкия бульон.

Оставям капак отгоре да омекне на тих огън зелето. Разбърквам го. Добавям нарязаните домати и разбърквам. Като поомекне добавям бутчетата, магданоза и целината.

Бутчетата ги слагам, така че са покрити добре със зеле. Разбърквам и ако е нужно слагам още от бульона. Варим яденето до готовност. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар