Торта с бишкоти, заквасена сметана и кафе

07/05/2017
Марияна Желеваот Марияна ЖелеваИноватор 2x
"Ще имате ли търпение да я изчакате или ще ви се прииска да я опитате веднага?"
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 489
  • Преглеждания за месеца2488
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кафе – 1 ч.ч сварено еспресо
  • захар – 1 к.ч
  • кисело мляко – 4 с.л
  • бишкоти – 1 2/3 пакета савоярди
  • заквасена сметана – 400 г
  • бишкоти – 2 бр. настъргани
  • ванилия – 1 бр. капсула
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипвам заквасената сметана и киселото мляко в купа и разбърквам с лъжица. Подслаждам със захарта и разбърквам много добре до гладкост. За аромат слагам ванилия.

Сварявам еспресо от хубаво и ароматно кафе. На дъното на йенска форма редя ред крем. Заглаждам го с лъжица на тънък слой. Следва ред бишкоти.

Поръсвам бишкотите с малка лъжица със свареното кафе, така че да попият леко. Редя крем и заглаждам. Редя ред бишкоти и пак поръсвам с кафе.

Завършвам с крем. Завършвам тортата, като разпределям най–отгоре с две настъргани бишкоти, разпределяйки ги по повърхността.

Оставям тортата да стегне за поне 10 часа. Режем на парчета и поднасяме с кафе. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар