Зелена баница

07/05/2017
"Баницата е зелена и много, много, вкусна - а вие я опитайте и ще се съгласите с нас "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 057
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тавичка с диаметър 26-28 см, добре намаслена с масло и поръсена с галета.

В тенджера с малко зехтин се задушава наситнен лук и се добавя спанакът, накъсан с ръка. Разбърква се докато омекне. Добавя се наситнен магданоз, копър, джоджен и наситнен чесън.

Сваля се от огъня, охлажда се за около 10-15 минути и се прибавят леко разбитите яйца, сол на вкус и 2 с. л. кисело мляко. Разбърква се.

Разтопява се маслото и всяка кора се намаслява с четка, прегъва се като книга на две, отново се намаслява и се поставят около 2-3 с.л. плънка.

Завива се на руло и се нарязва на еднакви парчета, около 2 пръста широки. Те се нареждат изправени едно до друго, плътно в намаслената и поръсена с галета тавичка.

Залива се с 1 разбито яйце и заквасената сметана. Поръсва се с останалото масло.

Пече се на 200 градуса около 35-40 минути.

Източник: Йолиподобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар