Вкусни мързеливи сиренки

07/05/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Разкошни енергоспестяващи сиренки, които да си приготвите и хапнете с удоволствие "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 402
  • Преглеждания за месеца11415
  • Преглеждания за седмицата879
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат – 1 ч.л.
  • олио – 0. 5 ч.ч.
  • сирене – 0. 5 ч.ч.
  • кашкавал – 0. 5 ч.ч.
  • брашно – 2.5 ч.ч.
  • масло - малко количество
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете сиренето с вилица, а кашкавала настържете на ситно ренде. В купа прибавете киселото мляко и содата, разбъркайте докато шупне. Добавете олиото, натрошеното сирене и кашкавала.

С шпатула започнете да разбърквате сместа като добавяте брашното, бъркате докато се получи лепкаво тесто.

От готовото тесто оформете топчета с големината на яйце, които подреждате на разстояние едно от друго в тава застлана с хартия за печене (ако нямате такава, намажете леко тавата с олио и поръсете с брашно), целта е да не залепнат.

Хубаво е преди оформянето на всяко топче да потапяте ръцете си в топла вода, за да не полепва тестото по тях.

В средата на всяка мързеливка забодете малко кубче студено масло. Поставете тавата в предварително нагрята на 180-200 градуса фурна и печете до златиста коричка.

Готовите мързеливки оставете за няколко минути да изстинат, след което са готови за сервиране.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мая Пенчева
Мая Пенчева
23.07.2017 13:15
много бързо и лесно се приготвят, в момента ги пека, но не се съмнявам във вкусовите качества, обичам рецепти за които продуктите са винаги в наличност, браво за рецептата
1
0
Елена
Елена
20.05.2017 16:09
Много лесни за приготвяне - не изискват много усилия и продукти. На вкус - невероятни!Върнаха ме в детството...! Благодаря за рецептата! :)
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв