Баклава с нетрадиционен сироп

07/05/2017
silvana nedevaот silvana nedevaНовак
"Позната рецепта с неочаквано вкусен резултат "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо142
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет фини
  • масло - 75 г чисто
  • захар - 250 г кристална
  • кафява захар - 50 г
  • лимонова кора
  • карамфил - 1 - 2 бр.
  • канела - 1/2 ч. л.
  • стафиди - около 15 г
  • орехи - 1ч.ч., накълцани не много ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазвам тавата с разтопено масло, разделям пакета кори на 4, започвам реденето, като всяка кора я мажа с разтопено масло.

След първата 1/4 кори ръся с орехи, след това отново кори, орехи и така до края. Аз лично не слагам канелата в орехите, защото като пека баклавата прегаря и няма хубав вкус. Пека около 40 минути на 160 градуса, като през последните 10 минути включвам и вентилатора на фурната.

Сиропа приготвям, като преди варенето слагам: захарта, около 400 мл вода (ако искате да е по-сладък сиропа го правим 1:1 в съотношение захар вода), канелата, карамфила, кората от лимон и стафидите. Варя около 10 минути. Охлаждам и прецеждам сиропа.

След като изпека баклавата още гореща заливам със студен сироп, покривам с кърпа и така престоява цяла вечер, след което може да се консумира.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар