Гергьовско печено с билки и зеленчуци

07/05/2017
"Божествено вкусно агнешко с микс от дъхави билки - ястие за приятели "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо304
  • Преглеждания за месеца303
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото насечете на порции, измийте и подсушете с памучна кърпа. Посолете със сол и смелете от микса с пиперите. Втрийте солта и пипера с ръце в месото.

В подходяща дълбока купа смесете червения пипер, брашното, бирата и зехтина. Разбъркате всички тези продукти.

Потопете всяка порция месо, оваляйте в сместа и оставете в купата. Около месото накъсайте от билките, покрийте със свежо фолио и оставете за една нощ в хладилник.

Гъбите и морковите почистете и измийте. Гъбите оставете цели, а морковите разрежете на три. Овкусете ги със сол и микса от пипера.

В дълбока тава на дъното подредете пресните билки, върху тях сложете част от морковите и гъбите, наредете овкусеното месо, около него наредете и останалата част от моркови и гъби, долейте внимателно около месото бира и една чаша вода, завийте тавата с алуминиево фолио и сложете във фурната да се пече.

В началото фурната е на максимална температура, след 20 мин намалявате на 180 градуса. Колкото повече месото се пече на ниска температура, толкова по-крехко и сочно е то. Печете 90 мин.

Отстранете фолиото и поливайте месото с получения сос. Допечете още 30 минути без фолио, като периодично поливате със соса. Печете до желания цвят и загар. Извадете месото и оставете да почине 20 мин.

Поднесете порциите месо със зеленчуците и полято със соса и свежи билки за украса. Ароматът е невероятен от микса от билки, а със съчетанието на агнешко - просто божествен!

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Уникална рецепта и снимки! И който не обича агнешко като гледа ще му се дояде.
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
07.05.2017 12:27
Дояде ми се, голяма вкусотия. Хареса ми комбинацията от подправки и най-вече че си използвала калоферче, което е точно за такъв тип меса, аз лично бих пропуснала розмарина, защото не го харесвам, а и калоферчето може идеално да го замести, но това вече е до вкус :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв