Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Гергьовско печено с билки и зеленчуци

Гергьовско печено с билки и зеленчуци

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Гергьовско печено с билки и зеленчуци
Снимка: Невена Блажева Иванова
5 / 6
07/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
8
"Божествено вкусно агнешко с микс от дъхави билки - ястие за приятели"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче
  • агнешка плешка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - микс
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • зехтин - 1 к.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • бира - 200 мл
  • билки
  • джоджен
  • девисил
  • мента
  • естрагон
  • калоферче
  • розмарин
  • зеленчуци
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • гъби - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото насечете на порции, измийте и подсушете с памучна кърпа. Посолете със сол и смелете от микса с пиперите. Втрийте солта и пипера с ръце в месото.

В подходяща дълбока купа смесете червения пипер, брашното, бирата и зехтина. Разбъркате всички тези продукти.

Потопете всяка порция месо, оваляйте в сместа и оставете в купата. Около месото накъсайте от билките, покрийте със свежо фолио и оставете за една нощ в хладилник.

Гъбите и морковите почистете и измийте. Гъбите оставете цели, а морковите разрежете на три. Овкусете ги със сол и микса от пипера.

В дълбока тава на дъното подредете пресните билки, върху тях сложете част от морковите и гъбите, наредете овкусеното месо, около него наредете и останалата част от моркови и гъби, долейте внимателно около месото бира и една чаша вода, завийте тавата с алуминиево фолио и сложете във фурната да се пече.

В началото фурната е на максимална температура, след 20 мин намалявате на 180 градуса. Колкото повече месото се пече на ниска температура, толкова по-крехко и сочно е то. Печете 90 мин.

Отстранете фолиото и поливайте месото с получения сос. Допечете още 30 минути без фолио, като периодично поливате със соса. Печете до желания цвят и загар. Извадете месото и оставете да почине 20 мин.

Поднесете порциите месо със зеленчуците и полято със соса и свежи билки за украса. Ароматът е невероятен от микса от билки, а със съчетанието на агнешко - просто божествен!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Изглежда чудесно! Поздравления за домакинята!
04.05.2018 08:04
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Уникална рецепта и снимки! И който не обича агнешко като гледа ще му се дояде.
07.05.2017 12:31
1
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Дояде ми се, голяма вкусотия. Хареса ми комбинацията от подправки и най-вече че си използвала калоферче, което е точно за такъв тип меса, аз лично бих пропуснала розмарина, защото не го харесвам, а и калоферчето може идеално да го замести, но това вече е до вкус :)
07.05.2017 12:27
1
1
Покажи всички подкоментари