Гергьовденска чорба Агнешко дробене

07/05/2017
Мими А.
отМими А.Чирак2058236
"Разкошна чорба с агнешки дреболийки - няма как да седнете на Гергьовската трапеза без нея "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо130
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дреболиите се измиват хубаво и се поставят в тенджера да се варят.

Чревцата се слагат да заврат в друга тенджера. След като водата кипне, се варят 5 минути и след това водата се излива, чревцата се изплакват и се прехвърлят при дреболиите. Пяната се събира и се изхвърля.

В тенджерата се слага 1 цяла глава лук, без да се белят външните люспи (ако трябва се почиства от някои от люспите, но трябва да има останали люспи). Слагат се и няколко зърна черен пипер. Вари се 10 минути.

Сварените дреболии се изваждат и нарязват, а бульонът се прецежда и се сипва в друга тенджера на котлона да заври отново. Когато бульонът кипне в него се сипват морковите и картофите. Нарязваме на ситно спанака, лапада и копривата.

В тиган се загрява маслото и в него се задушават зелениите. Пресния лук се нарязва и се добавя към тях. Задушените зелении и лука се сипват в тенджерата с бульона. Сипват се и дреболиите. Оставя се да къкри 20 минути.

Добавят се нарязаните девесил и магданоз, млян черен пипер и сол на вкус.

По желание може да се добави стрита сушена люта чушка.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар