Задушени агнешки вратлета в червено вино

07/05/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор316868713
"Агнешки вратлета, с които много бира ще изпиете, много приятели ще впечатлите "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо153
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете вратлетата в запечатващ се плик, в който може да сипете марината или в тава. Смесете червеното вино, една супена лъжица от зехтина, две супени лъжици балсамов оцет, чесъна нарязан на едри парчета, едната чаена лъжица мед, сол и черен пипер на вкус и клончето розмарин.

Изсипете маринатата при агнешкото и го приберете в хладилника за 4 часа. При готовност извадете агнешкото от маринатата. Отстранете големите парчета чесън и клонката розмарин от маринатата.

Загрейте фурната на 170 градуса. Поставете агнешкото в огнеупорен съд с капак. Добавете част от марината (около 1 ч.ч.). Захлупете и задушавайте на слабата фурна около 2 часа.

Междувременно загрейте една супена лъжица зехтин на умерен огън. Добавете предварително нарязания лук и го сотирайте за кратко (около 5-6 мин. до омекване). Добавете лютия червен пипер, кимиона и канелата. Добавете чесъна от маринатата и пържете за кратко. Добавете маринатата, намалете котлона и варете до почти изцяло редуциране на соса.

Отделно в тиган загрейте една супена лъжица зехтин на умерен огън. Добавете предварително нарязаните на лентички чушки и пържете като разбърквате до омекване (около 15 мин.)

Добавете една чаена лъжичка мед и две супени лъжици балсамов оцет. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Пържете до редуциране на балсамовия оцет (около 10 мин.).

Сервирайте агнешките вратлета със соса с лук и чушките.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар