Двойно шоколадов сладкиш с кокос

07/05/2017
"Истинските майстори знаят - вкусният сладкиш е поне двойно шоколадов "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо834
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • кафе - 50 мл сварено и подсладено
  • прясно мляко - 150 мл
  • бакпулвер - 1 пакет
  • какао - 2 с. л.
  • олио - 5 с. л.
  • захар - 1.5 водна чаша
  • лимонова ванилия
  • брашно - 2.5 в.ч.
  • шоколадови капки - 1 шепа
  • глазура
  • масло - 1 с. л.
  • вода - 30 мл
  • какао - 1 с. л.
  • захар - 2 с. л.
  • черен шоколад - 100 г готварски
  • за поръсване
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Сипваме свареното кафе, подсладено и смесено с прясното мляко, добавя се олиото, лимонова ванилия, какаото и накрая прибавяме брашното, смесено с бакпулвера.

Разбърква се с шпатула на гладка кексова смес и спиваме върху хартия за печене. Отгоре се разпределят шепа шоколадови капки.

Печем в загрята фурна 170 градуса около 35-40 минути, проба с клечка да излезе суха. Изважда се върху решетка да се охлади.

В купа се разтопява маслото заедно с водата, захарта и какаото. Добавя се нарязан на ситно черен готварски шоколад, снема се от котлона и разбъркваме добре.

Заливаме сладкиша с шоколадовата глазура и след като леко се охлади, поръсваме с кокосови стърготини. Щом е шоколадово, винаги е вкусно!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар