Сладкиш с грис, орехи и фурми

11/05/2017
Мария Гулековаот Мария ГулековаПомощник Готвач
"Какъв ти сладкиш? Това си е истински кулинарен празник "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо113
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме гриса, брашното, ванилията, бакпулвера и захарта. Разбъркваме много добре съставките, след което добавяме предварително разтопеното масло и яйцето и отново разбъркваме.

Изчистваме фурмите от костилките и ги нарязваме на ситно. Заливаме ги с малко вода (около 100-120 мл) и ги слагаме на бавен огън да врят около 5 минути. Към тях добавяме меда, лимоновия сок и орехите и сваляме от огъня.

Взимаме подходящ съд, който предварително намазваме с масло и поръсваме с малко галета и изсипваме половина от тестото. Върху него разпределяме плънката и отгоре добавяме останалото тесто.

Печем сладкиша в силна фурна (на 200 градуса) за около 45 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар