Супа с месо от телешка опашка

08/05/2017
Симеон Къневот Симеон КъневЧирак
"Една супа, която не само ще ви засити, но ще ви сгрее и душата "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо148
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешката опашка се сварява със сол в тенджера под налягане, не по-малко от 50 минути и се обезкостява стрателно - месото се нарязва на ситно.

Бульонът се прецежда и месото се връща в него. Зеленчуците се нарязват съответно : картофите на едри кубчета, чушката на ленти, чесъна на колелца, лука на ситно, а моркова се рендосва.

Загрява се олио на дъното на дълбок тиган и се запържват първо лука с чесъна, после се добавят чушката и моркова, а последно картофите. Междувременно се подправя с двата вида пипер и сол.

Запръжката прехвърляме в тенджерата подготвена за супата, при бульона и месото, слагаме, дръжките копър, дафиновия лист, бахара и чубрицата, доливаме вода до 4 л и варим до готовност.

В тигана от запръжката, изпичаме брашното за кратко, добавяме доматите и бъркаме до леко сгъстяване, слагаме при вече сварените продукти в тенджерата и след 10-тина минутки супата е готова.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар