Агнешко фрикасе

17/10/2011
Стъни
отСтъниНовак
"Вкусотия, казваме ви, страхотна вкусотия, на която няма насита "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 627
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо – 1 кг
  • масло – 20 гр.
  • брашно – 2 с.л.
  • моркови – 1 бр.
  • целина – 1 парченце малко
  • лук - 1 глава
  • магданоз - корени
  • жълтъци – 2 бр.
  • вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото и го залейте с вода, като добавите зеленчуците за супа и подправките.

Варете, докато месото омекне.

Запържете в маслото брашното и разредете с прецедения бульон от месото. Оставете соса да поври малко и долейте виното и сок от 1/2 лимон.

Добавете месото и след малко свалете от котлона. Застройте с разбитите яйца и поднесете с нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар