Хапки от бяло месо в бирена панировка

08/05/2017
Veselina
отVeselinaГотвач263562593
"Кажете НЕ на полуфабрикатите, пригответе хапки от бяло месо в бирена панировка, защото заслужавате само най-доброто "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 916
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме на 1 голямо яйце жълтъка и белтъка. Разбиваме белтъка на сняг. Жълтъка го разбиваме отделно докато стане гъста смес.

В жълтъчната смес слагаме червен, черен пипер и сол. Прибавяме и ½ ч.ч брашно с 1 щипка бакпулвер и ½ ч.ч бира. Разбъркваме жълтъчната смес.

Към нея прибавяме белтъчната и пак разбъркваме. Трябва да се получи каша, приличаща на боза.

Отделяме бялото месо. Нарязваме пилешките гърди по ширина на филета и после на хапки. Слагаме ги в купа и ги овкусяваме с черен пипер, сол и чесън на прах от всички страни и после ги разбъркваме. Прехвърляме хапките в панировката и разбъркваме. Трябва хапките да си поемат добре от панировката.

Сгорещяваме олио в дълбока тенджера или тиган, след което слагаме панираните хапки една по една. Пържим ги до златисто, като ги обръщаме.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!