Хапки от бяло месо в бирена панировка

08/05/2017
Veselinaот VeselinaГотвач 2x
"Кажете НЕ на полуфабрикатите, пригответе хапки от бяло месо в бирена панировка, защото заслужавате само най-доброто "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 763
  • Преглеждания за месеца1532
  • Преглеждания за седмицата109
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • пилешки гърди – от 1 бр. пиле
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - на прах
  • червен пипер – 1 щипка
  • брашно – ½ ч.ч
  • бира - 1/2 ч.ч
  • белтъци - 1 бр.
  • жълтъци – 1 бр.
  • бакпулвер – 1 щипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме на 1 голямо яйце жълтъка и белтъка. Разбиваме белтъка на сняг. Жълтъка го разбиваме отделно докато стане гъста смес.

В жълтъчната смес слагаме червен, черен пипер и сол. Прибавяме и ½ ч.ч брашно с 1 щипка бакпулвер и ½ ч.ч бира. Разбъркваме жълтъчната смес.

Към нея прибавяме белтъчната и пак разбъркваме. Трябва да се получи каша, приличаща на боза.

Отделяме бялото месо. Нарязваме пилешките гърди по ширина на филета и после на хапки. Слагаме ги в купа и ги овкусяваме с черен пипер, сол и чесън на прах от всички страни и после ги разбъркваме. Прехвърляме хапките в панировката и разбъркваме. Трябва хапките да си поемат добре от панировката.

Сгорещяваме олио в дълбока тенджера или тиган, след което слагаме панираните хапки една по една. Пържим ги до златисто, като ги обръщаме.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар