Гергьовденска питка-подкова с лапад

08/05/2017
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"За Гергьовската трапеза не само агнешко се приготвя - но и вкусни питки като тази са задължителни "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо184
  • Преглеждания за месеца183
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, активирайте маята в половината топло прясно мляко, като добавите захарта и малко брашно. Разбийте яйцето с белтъка от второто, а жълтъка отделете за намазване.

Измерете киселото мляко и добавете щипка сода, добавете при яйчената смес с олиото.

Замесете хубаво гладко тесто, което оставете да втаса. Разделете на пет части, като едната е 400 г, а другите четири са по 175 г.

От голямата топка тесто разточете голяма правоъгълна кора, която намажете с олио и разпределете хубаво навсякъде от запържения лапад с лук и джоджен. Поръсете със сирене и навивате на руло, оставяте настрана.

От другите топки разточете четири обли кори, намазвате първата с олио, лапад и сирене, така процедирате без последната, разрязвате на осем части без средата.

Две по две ги завивате едно към друго и така получавате формата на звезда. Оформяте ги върху хартията за печене, след което слагате в застлана с хартия тава.

Рулото свивате отгоре, с ножица правите няколко разреза. Оставяте да втаса след което мажете с разбития жълтък, посипвате с сусам. Печете в загрята фурна на 170 градуса.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар