Задушени агнешки врат и главичка със зеленчуци

08/05/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Една покана за обяд, на която не искате да откажете "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо189
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешки врат – 1 бр.
  • агнешка главичка – 1 бр.
  • моркови - 4 бр.
  • картофи – 4 бр.
  • пресен лук – 1 връзка
  • джоджен – 1 връзка
  • за намазване
  • олио – 2 с.л.
  • розмарин – 1 с.л. сух
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • червен пипер
  • сол – на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете розмарина с черния и червения пипер, добавете сол на вкус и прибавете 2 с.л. олио.

Разбъркайте добре да се смесят подправките, тази смес ще ни служи за намазване на месото.

Разделете врата на две, измийте и подсушете месото и агнешката главичка. Намажете добре парчетата месо, като масажирате със смазката, поставете ги в тава с капак.

Нарежете зеленчука; лука и джоджена на ситно, морковите на 2 или 3 парчета а картофите на едри полумесеци, посолете на вкус и поръсете с щипка черен пипер. Разбъркайте зеленчука и поставете на празните места в тавата около месото.

Налейте 1 к.ч. вода, колкото да не е на сухо, затворете капака на тавата и я поставете в предварително нагрята фурна на 200 градуса. Печете до готовност на месото за около 1 час и половина.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар