Задушени агнешки врат и главичка със зеленчуци

08/05/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф753447375
"Една покана за обяд, на която не искате да откажете "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 161
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете розмарина с черния и червения пипер, добавете сол на вкус и прибавете 2 с.л. олио.

Разбъркайте добре да се смесят подправките, тази смес ще ни служи за намазване на месото.

Разделете врата на две, измийте и подсушете месото и агнешката главичка. Намажете добре парчетата месо, като масажирате със смазката, поставете ги в тава с капак.

Нарежете зеленчука; лука и джоджена на ситно, морковите на 2 или 3 парчета а картофите на едри полумесеци, посолете на вкус и поръсете с щипка черен пипер. Разбъркайте зеленчука и поставете на празните места в тавата около месото.

Налейте 1 к.ч. вода, колкото да не е на сухо, затворете капака на тавата и я поставете в предварително нагрята фурна на 200 градуса. Печете до готовност на месото за около 1 час и половина.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар