Бананов крем с кекс и шоколад

08/05/2017
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Такъв десерт сме ви приготвили, че ще искате да почнете направо от него "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 985
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 600 мл
  • захар - 6 с. л.
  • банани - 1 бр.
  • жълтъци - 3 бр.
  • нишесте - 60 г натурално
  • ванилия
  • кекс - 4 - 5 бр. парчета
  • черен шоколад - 1 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват жълтъците със захарта с телена бъркалка, докато се разтопи. В 100 мл прясно мляко се разбърква натуралното нишесте заедно с ванилията.

Останалото мляко се поставя на котлона да загрее, сипваме жълтъците и се разбърква докато кремът сгъсти. Снема се от котлона да се охлади.

Средно голям банан се намачква с вилица на пюре, като преди това се отрязват няколко кръгчета за декорация, пюрето се сипва в крема и разбърква добре. Парчета кекс, останал от предишния ден се, начупват на малки парчета.

В четири чашки сипваме по една супена лъжица охладен крем, отгоре нареждаме парченца кекс, следва крем, кекс и така се оформят три реда като се завършва с крем.

Черен шоколад се нарязва с нож на стружки и с него се декорира всяка чашка заедно с кръгче банан. Сервираме десерта охладен!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите