Забулено агнешко с много зелении

08/05/2017
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Крехко агнешко месце, което направо се топи в устата - няма да му устоите "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо124
  • Преглеждания за месеца123
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 2 кг (ребра, плешка, бутче, сладък кокал)
  • агнешко було - 200 г
  • лапад - 1 връзка
  • листа от бакла - 8 клонки (листата)
  • спанак - 200 г (по желание)
  • пресен лук - 2 връзки
  • джоджен - 10 стръка (листата)
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на големи порции, поръсете всяко парче със сол и червен пипер, намажете с олио, оставете настрана докато нарежете всички зелении. Измийте хубаво листата на лапада, баклата, лука, джоджена и спанака.

Нарежете лука, джоджена и листата на боба, а лапада трябва да сте попарили предварително. В тази рецепта можете да използвате само някои от зелениите, ако не ви допадат всички.

В дълбока тава сипете олио и всичките нарязани зелении, подредете плътно парчетата месо, долейте малко вода (до средата на месото), защото като е покрита тавата с фолио водата няма да изври, а зелениите си пускат и месото ви ще остане с много бульон.

Разперете хубаво булото върху месото като пелерина и покрийте тавата с алуминиево фолио. Сложете във фурната на 180-200 градуса за около час и половина два, извадете отстранете фолиото и отново върнете за запичане на булото.

Агнешко печено с було става топящо се в устата, при самото печене омазнява месото и не допуска изсушаване.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар