Агнешки вратлета по гръцки с арпа

08/05/2017
"Вкусно агнешко, за което гостите ви дълго ще говорят "
Приготвяне10 мин.
Готвене140 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо143
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • агнешки вратлета - 6 бр. (около 600 г)
  • лук - 1 глава
  • канела - 1 пръчка
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 консерва на кубчета (400 г)
  • вино - червено 100 мл
  • бульон - зеленчуков 500 мл
  • арпа - 200 г или орзо или друг вид дребна паста по желание
  • зехтин - 2 с.л
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина на умерена температура в дълбок съд на котлона. Добавете предварително нарязания лук и запържете за около 5 минути до омекване.

Добавете чесъна нарязан на дребно, пръчката канела, дафиновите листа. Разбъркайте хубаво и гответе 2-3 мин.

Добавете агнешките вратлета и гответе около 5-7 мин. само колкото да променят цвета си. Добавете доматите, бульона и червеното вино. Течността трябва почти да покрива вратлетата.

Намалете котлона на слаба температура, захлупете с капак и гответе около 2-2 1/2 часа, докато месото започне да пада от кокала. При готовност извадете месото, отстранете пръчката канела и дафиновите листа и прибавете арпа пастата.

Добавете още бульон, ако е необходимо. Варете пастата до готовност, овкусете със сол и черен пипер, ако има нужда (обикновено зеленчуковият бульон съдържа сол) и върнете агнешкото.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар