Каша от пилешки воденички

08/05/2017
Tania Rusenovaот Tania RusenovaПомощник Готвач
"Икономично и вкусно - бърза идея за вечеря, която ще се отрази чудесно и на бюджета ви "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо208
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки воденички - 600 г
  • брашно - 2 - 3 с.л
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 2 с.л.
  • универсална подправка - 2 с.л.
  • чубрица - 1 щипка
  • олио - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пилешките воденички много добре. Вземаме съд с вода и ги поставяме да врят. Може да ползваме и тенджера под налягане, там ще се сварят по-бързо.

Лука почистваме и нарязваме на ситно. В съд сгорещяваме олиото и изсипваме нарязания лук.

Бъркайте докато лукът омекне, след което прибавяме брашното и червения пипер и разбъркваме отново, така че да не се получат бучки от брашното.

На тънка струя прибавяме водата, а най-добре е да се ползва бульонът от варените пилешки воденички.

Прибавяме и самите воденички с универсална подправка и чубрицата. Отново разбъркваме добре и оставяме пилешката каша да поври, а това отнема около 5-10 минути.

Поднасяме кашата докато е още топла.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар