Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Яхния»Каша от пилешки воденички

Каша от пилешки воденички

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Каша от пилешки воденички
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 5
08/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Икономично и вкусно - бърза идея за вечеря, която ще се отрази чудесно и на бюджета ви"

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 600 г
  • брашно - 2 - 3 с.л
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 2 с.л.
  • универсална подправка - 2 с.л.
  • чубрица - 1 щипка
  • олио - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пилешките воденички много добре. Вземаме съд с вода и ги поставяме да врят. Може да ползваме и тенджера под налягане, там ще се сварят по-бързо.

Лука почистваме и нарязваме на ситно. В съд сгорещяваме олиото и изсипваме нарязания лук.

Бъркайте докато лукът омекне, след което прибавяме брашното и червения пипер и разбъркваме отново, така че да не се получат бучки от брашното.

На тънка струя прибавяме водата, а най-добре е да се ползва бульонът от варените пилешки воденички.

Прибавяме и самите воденички с универсална подправка и чубрицата. Отново разбъркваме добре и оставяме пилешката каша да поври, а това отнема около 5-10 минути.

Поднасяме кашата докато е още топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня Арабаджийска
Таня Арабаджийска
С добавка на една топка бял ориз става чудесно.
03.07.2018 19:18