Ароматна сол самардала

08/05/2017
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 4x
"Уникален аромат - ето как да си приготвите сами сол самардала "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 297
  • Преглеждания за месеца1170
  • Преглеждания за седмицата78
  • Рейтинг4,7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Берем листата на самардалата (ако искаме да съберем семена, изчакваме да се образуват цветовете и тогава обираме листата за приготвяне на сол самардала).

Набраните листа измиваме много старателно (листо по листо). Когато всички листа са измити, нарязваме на парченца с ножици и после смиламе с машинка за мелене на месо.

Смлените листа самардала смесваме със ситна трапезна сол и разбъркваме (на 2 компотени буркана смлени листа самардала слагаме 1 кг сол, харесваме по- солено, но може и по-малко, да се намали количеството сол).

Сипваме смесените трапезна сол и смлени листа самардала в тавички и изсушаваме добре.

Изсушаваме във фурната на много ниска степен с вентилатор на печката. Изсушената добре сол самардала, смиламе с машинка за мелене на кафе или счукваме ситно с хаванче.

Много вкусна и ароматна, придава прекрасен аромат на ястията. Филийка, намазана с масло и поръсена със сол самардала, е много апетитна закуска.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите