Сладолед с крем карамел

08/05/2017
"Като кулинарно обяснение в любов "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо167
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта за карамелизиране сложете в съд на котлона заедно с 1 с.л. вода.

Бъркайте докато се карамелизира, но да не прегаря, за да не горчи карамелът. Разпределете карамела по дъното на чашките.

Разбийте яйцата със захарта и смесете с топлото мляко /млякото трябва да не е горещо, пръста ви трябва да издържа на топлината/. Добавете ванилията и разпределете сместа в купичките.

Подредете купичките в дълбока тава, долейте вода до малко над средата на формите и сложете да се пече в загрята фурна до готовност.

Температурата на фурната не трябва да е силна и водата не трябва да кипва, защото крем карамелът става на шупли.

Поднесете крем карамела охладен и обърнат в подходяща чинийка.Върху крем карамела сложете топка сладолед, украсете с пресни черешки , листенца мента и пожелание полейте с топинг.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар