Грузинска торта

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Грузинска торта1 / 2
18/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10-12 парчета
"Ако грузинската торта е толкова вкусна и ароматна, колкото грузинският коняк, трябва да я обявят за осмото чудо на света"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 4 броя
  • захар - 2 ч.ч.
  • мед - 3 - 4 с.л.
  • масло - 50 г. краве
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - няколко капки, за содата
  • ванилия - 2 прахчета
  • брашно - 3 ч.ч.
  • За крема
  • кондензирано мляко - 1 кутия, руско
  • масло - 200 г краве
  • ванилия - 2 прахчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата разбийте яйцата със захарта на водна баня, докато се получи гладка кремообразна смес. Бързо прибавете и разбийте с меда, кравето масло, угасената с оцета сода и ванилиите.

Добавете брашното, разбийте до гладка смес и оставете да почине за час, покрита с кърпа.

Разделете сместа на 4 еднакви части и изпечете блатовете в тава с хартия за печене. Последният блат може да е по-тънък, защото той ще се натроши и ще е за украса на грузинската торта.

За предпочитане е блатовете да се пекат в правоъгълна форма с размери 25х35-40 см.

За крема разбийте мекото масло до гладък крем и на тъкна струйка добавете кондензираното мляко. Бийте, докато се получи доста плътен бял крем и прибавете ванилиите.

Задължително използвайте от руското кондензирано мляко, защото то е достатъчно сладко и с другите видове кремът не се получава.

В подходящ поднос слепете блатовете с крема. Отгоре намажете цялата торта и украсете с натрошения последен, по-тънък блат.

Сложете Грузинската торта да престои 2 часа на стайна температура и след това приберете в хладилник за 12 часа. Поднесете тортата, нарязана на квадратни парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

иванка
иванка
ами уникалнае правилисме в грозински ресторант
30.04.2013 19:53