Печена агнешка плешка върху дроб сарма

09/05/2017
"Уникално предложение за любителите на българската кухня - две супер ястия в едно "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо160
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • агнешка плешка - 1.5 кг
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • мащерка - 1 с.л. суха
  • За дроб сармата
  • агнешки комплект - 1 бр.
  • ориз - 200 г
  • зелен лук - 3 връзки
  • пресен чесън - 2 стръка
  • лапад - 2 пълни шепи
  • гъби - 250 г
  • джоджен
  • девесил
  • машерка
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се започва с приготвянето на дроб сармата. За целта хубаво се измива агнешкият комплект и се слага да се свари леко в подсолена вода. При варенето е необходимо да се смени веднъж водата. Сварените дреболии се нарязват на дребни парченца и се слагат в тавата в която ще се пече агнешкото.

Пресният лук и чесън се измиват и нарязват на ситно. Лападът се почиства от жилките и също се накълцва. Гъбите се почистват и нарязват на средно големи парчета. Оризът се измива и се прибавя към останалите продукти.

Идва ред да се нарежат и прибавят ароматните пресни подправки: джоджен и девесил. Мащерка не успях да си намеря прясна, затова използвах суха. Разбърква се всичко хубаво. Добавя се олио. Подправя се със сол и черен пипер. Налива се около половин литър вода.

Агнешката плешка се обтрива със сол, черен и червен пипер, суха мащерка и олио. След това плешката се поставя върху дроб сармата.

Тавата се покрива с алуминиево фолио и се слага да се пече в загрята на 200 градуса фурна. Малко преди готовност се маха фолиото, за да се запече месото и да получи хубав загар.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар