Бирена баница с кайма

09/05/2017
лора
отлораНовак12
"Една баница, която трябва да обещаете да поднесете с бира и хапнете с много апетит "
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 900
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се наситнява и се запържва в олиото. Към него се добавят каймата, доматеният сок, солта, черният, червеният пипер и чубрицата. Сместа се оставя да ври докато се поизпари доматеният сок.

Брашното се запържва в разтопеното масло. Към тях се добавя куркумата и чаша вода.

Корите се разделят на три части. В намазнена тавичка започват да се редят, като през кора се намазват с олио. Като се нареди първата третина от корите, се поставя половината смес от каймата и половината сос.

Редят се пак равен брой кори и върху тях се поставя останалата половина от соса и каймата. Накрая се поставя последната третина от корите. Така наредената баница се нарязва на кубчета и се полива с разбитите яйца и бира.

Баницата се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна докато хване леко кафява коричка.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар