Агнешка дроб сарма с печурки и листа от бакла

09/05/2017
"Уникална дроб сарма със заливка без брашно - ще ви накараме да оближете чинията "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо158
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешки дреболии - 400 г (сварени без далака)
  • печурки - 4 - 5 бр. средно големи
  • пресен лук - 3 стръка
  • клонки от бакла - 5 бр. (листата)
  • джоджен - 5 стръка пресен
  • ориз - 1 ч.ч
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
  • заливка
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сварете дреболиите, може да използвате сварени и замразени. Нарежете дреболиите на дребни кубчета и оставете настрана.

Нарежете лука, листата от бакла и джоджена, измийте ориза или накиснете за около 10-15 минути. В тава сипете олио, нарязания лук и печурките на ивици, сложете във фурната да се запържват.

Извадете и добавете изцедения ориз, върнете в фурната и запържете докато ориза стане стъклен, извадете и добавете нарязаните дреболии, нарязаните листа бакла и джоджен, разбъркайте и добавете три чаши от бульона, в който са се варили.

Ако използвате сварени и замразени, тогава ще добавите чиста вода. Овкусете с черен, червен пипер, джоджен и сол.

Печете в фурната докато ориза поеме от бульона, след което изваждате тавата и заливате с разбитото яйце и прясно мляко.

Това е заливка без брашно, която е по-приятна и се усвоява от цялата дроб сарма.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар