Уникално вкусно агнешко

09/05/2017
Dora Grozeva
отDora GrozevaЧирак8923153
"Можем да направим компромис с диетата - но с вкусът на агнешкото - никога!"
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 084
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред се оставя агнешкото за около 2-3 часа в хладилника, предварително мариновано с чаша бяло вино, скилидка чесън, стръкче розмарин, черен пипер, сол и няколко бучки масло.

Преди да се сложи да се пече му се нарязват 2 глави лук и се настъргват 2 моркова, долива се чаша вода, завива се с фолио и се поставя във фурната да се пече на 180 градуса до готовност /около час и половина/.

През това време се почистват и задушават гъбите. Попарва се спанакът за кратко.

Изважда се месото и когато поизстине се обезкостява. В тавичка постлана с хартия за печене се слагат купчинки от попарения спанак, отгоре се разпределя месото с лука и морковите, слагат се от гъбите и се покрива с рендосан кашкавал.

Оставя се във фурната само докато се разлее кашкавалът. Сервира се топло с малко сосче останало от печенето. Уникално вкусно е.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар