Свинско филе в сладко-кисел сос и ориз със зеленчуци

09/05/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф102912359573
"Кулинарно предизвикателство за почитателите на екзотичната кухня "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо888
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • контра филе – 600 г
  • ориз – 1 ч.ч
  • гъби – 4 бр ( средно големи печурки )
  • тиквички – 1 малка
  • чушки – 1 бр. зелена
  • чушки – 1 бр. червена
  • пресен лук – 3 стръка
  • универсална подправка – 1 ч.л. зеленчукова подправка
  • куркума – щипка
  • черен пипер
  • олио
  • сол
  • Продукти за соса
  • мед – 4.с.л
  • балсамов оцет – 2 с.л
  • кетчуп – 4 с.л
  • соев сос – 4 с.л (класик)
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на ивици, сипваме олио в уок тиган и запържваме до зачервяване, след което го изваждаме.

В тигана, където пържихме месото, сипваме всички зеленчуци, които сме нарязали предварително. Ако е необходимо добавяме допълнително олио. Ориза измиваме няколко пъти и слагаме да се вари с щипка куркума и зеленчуковата подправка.

Сварения ориз прибавяме при зеленчуците, запържваме ги за кратко. Изваждаме готовия ориз със зеленчуците и в същия тиган връщаме запърженото месо.

Добавяме соевия сос, меда, кетчупа и оцета, разбъркваме и оставяме да къкри. По желание гарнираме с магданоз и лайм.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар