Домашна торта с крем

09/05/2017
Maria Petrova
отMaria PetrovaНовак18412
"Никой не закъснява за масата, когато в хладилника чака домашна торта с крем "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 845
  • Преглеждания за месеца1525
  • Преглеждания за седмицата126
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осемте яйца, захарта и ванилията се разбиват. Към получената смес се прибавят брашното, което е смесено с бакпулвера и половината газирана вода.

Сместа се разделя в три еднакви купички, в едната се прибавя какаото за кафявия блат, другите остават жълти. Блатовете се пекат един по един в тавичка, която е предварително намаслена и покрита с брашно.

Кремът се приготвя като 900 мл от прясното мляко се слага в тенджерка да заври на котлона със захарта и ванилията.

След това на струя се прибавят предварително разбитите жълтъци с брашното и 100 мл мляко, като се разбърква постоянно. Най-накрая слагаме маслото. Оставяме кремът да поизстине.

Редуваме блатовете жълт, кафяв, жълт и върху всеки блат слагаме газирана вода за сиропиране, крем и после пак блат.

По желание може да се поръси с настърган шоколад или орехи или друг вид стърготини.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар