Салата микс с круши, сирене Рокфор и още нещо

09/05/2017
"Круши, сирене и орехи - перфектната салата за бяло вино "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо205
  • Преглеждания за месеца204
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • орехи - 120 г
  • захар - 2 - 3 с.л.
  • круши - 3 бр.
  • авокадо - 1 бр.
  • рокфор - 150 г
  • зелен лук - 1/2 връзка (около 2 - 3 стръка)
  • зелена салата - малко рукола, малко салата, малко черна маруля
  • ДРЕСИНГ
  • зехтин - 1/3 ч.ч.
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • захар - 1 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън - 1/2 скилидка пресован
  • дижонска горчица - 1 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола се изсипва захарта и ядките. Поставят се на умерен котлон да се карамелизира захарта и ядките да се "окъпят" в него.

След получения приятен златист цвят се изваждат в тава покрита с намаслена хартия. Оставят се да се охладят, а след това леко се разчупват, но и да останат на по-големи парченца.

Крушите се нарязват на четвъртини. Авокадото се смачква с вилица. В купа се излива зехтинът, лимоновият сок, захарта, солта, прясно смлян черен пипер, пресован чесън и дижонската горчица. Разбъркват се с тел до хомогенна смес.

В голяма салатиера се нарежда зелената салата, върху нея се изсипват нарязаните парчета круши, добавя се авокадото така както е смачкано на парчета на случаен принцип, нарязан на ситно пресен лук, малки парчета сирене Рокфор, залива се с дресинга, а отгоре се изсипват карамелизираните орехи. Сервира се.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар