Агнешко шкембе на фурна

09/05/2017
Tania Rusenovaот Tania RusenovaПомощник Готвач
"Вкусотия - пръстите да си оближеш! Как да не дадеш един лайк за майсторлъка?"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо202
  • Преглеждания за месеца201
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме шкембето в съд и го варим. След като е готово нарязваме на дребно. Целината, морковите и стария лук ги почистваме и нарязваме на кубчета. Тях също варим до готовност.

Смесваме шкембето и изцедените зеленчуци. Нарязания на ситно лук запържваме в олио, като към него поставяме и обелените и нарязани на кубчета домати. Разбъркваме добре и оставяме да поврат.

След това смесваме шкембето със зеленчуците, лука и доматите. Поръсваме с нарязания на ситно чесън, магданоза, джоджена.

Разбъркваме и изсипваме сместа в тавичка. Добавяме 2-3 зърна черен пипер и дафиновия лист. Наливаме топла вода до средата на продуктите и печем около 30 мин.

През това време подготвяме заливката, като разбиваме яйцата с млякото и брашното, което изсипваме в тавичката. Печем около 10-15 минути, вадим и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем до разтапяне на кашкавала.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар