Агнешко шкембе на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Агнешко шкембе на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 7
09/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Вкусотия - пръстите да си оближеш! Как да не дадеш един лайк за майсторлъка?"

Необходими Продукти

  • агнешко шкембе - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • целина - 1 парче
  • зелен лук - 1 връзка
  • джоджен
  • черен пипер - 2 - 3 зърна
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме шкембето в съд и го варим. След като е готово нарязваме на дребно. Целината, морковите и стария лук ги почистваме и нарязваме на кубчета. Тях също варим до готовност.

Смесваме шкембето и изцедените зеленчуци. Нарязания на ситно лук запържваме в олио, като към него поставяме и обелените и нарязани на кубчета домати. Разбъркваме добре и оставяме да поврат.

След това смесваме шкембето със зеленчуците, лука и доматите. Поръсваме с нарязания на ситно чесън, магданоза, джоджена.

Разбъркваме и изсипваме сместа в тавичка. Добавяме 2-3 зърна черен пипер и дафиновия лист. Наливаме топла вода до средата на продуктите и печем около 30 мин.

През това време подготвяме заливката, като разбиваме яйцата с млякото и брашното, което изсипваме в тавичката. Печем около 10-15 минути, вадим и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем до разтапяне на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: