Агнешко с тиквички, ориз и моркови на фурна

09/05/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3051131396
"Цветно, ароматно и много вкусно агнешко - радост за очите и за стомаха "
Приготвяне15 мин.
Готвене110 мин.
Общо125 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо540
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се почиства от ципите и се нарязва на порции. Слага се в тенджера под налягане в леко подсолена вода, колкото да го облее хубаво, добавя се розмаринът и се вари около 40-50 минути. Месото се изважда в тавичка, а бульонът се прецежда и запазва.

Лукът, тиквичките и морковите се обелват, почистват и нарязват на кубчета (като за мусака). Прехвърлят се в тавичката при месото. Оризът се измива и прецежда от водата, и се изсипва в тавата.

Добавят се 5 чаени чаши горещ бульон, подправките (сол на вкус, черен пипер, куркумата и джоджена), всичко се разбърква много дабре, подравнява се с лъжица, накрая се разпределя маслото, залива се с олиото и се пече в предварително загрята фурна около 1 час на 180 градуса.

От време на време се разбърква с лъжицата и подравнява отново. Чесънът се обелва и нарязва на ситно, магданозът се наситнява също и се смесват с консервираните домати.

След като ястието е почти готово, тавичката се изважда, поръсва се с доматената смес и се връща във фурната за около 10 минути. Ястието се поднася горещо, декорирано с кръгчета пресен лук и цели или нарязани на четвъртинки чери домати.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар