Боб със софрито, кайма и ребърца на фурна

10/05/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3031091366
"Боб с уникален сос, ребърца и кайма - вкус, в който ще се влюбите "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо522
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително накиснете боба предишната вечер във вода и разтворете в нея содата. На сутринта излейте водата и изплакнете обилно. Сварете боба до омекване.

Загрейте зехтина в тиган и запържете каймата, докато стане леко кафява при непрекъснато бъркане (да стане на трохички). Добавете нарязания на ситно кромид лук и пресен лук. След няколко минути добавете и нарязания на дребно морков.

Разбърквайте, докато зеленчуците омекнат. Когато се задушат добре, прибавете и ребърцата. Накрая добавете чесъна, нарязан на едро и ситно нарязаните домати. Оставете ястието да заври, намалете огъня и оставете да къкри, покрито с капак, за около 10 минути.

В тавичка изсипете отцедения от водата боб, сместа от тигана и поръсете обилно с магданоз, сол на вкус и черен пипер. Залейте с бульона.

Печете в предварително загрята фурна на 180- 200 градуса за около 40 минути или докато излишната течност изври.

Сервирайте със стрък магданоз.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Krassi11
Krassi11
10.05.2017 11:01
Всъщност на другите снимки фасул се вижда,но се чудя как е останал цял.
0
7
zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
10.05.2017 11:28
Ами както виждате е останал. Всичко зависи от самия фасул. Ако се притеснявате от разваряване, добавете сол във водата, в която е киснал цяла нощ и при варенето няма да имате проблеми. А и както съм описала в рецептата:
"Печете в предварително загрята фурна на 180- 200 градуса за около 40 минути или докато излишната течност изври."
6
1
Krassi11
Krassi11
10.05.2017 10:59
Като цяло замисъла за такова ястие не е лош.Има грешка в изпълнението обаче.Първо пържите каймата,после Лука,а би трябвало да е обратното,защото докато ви омекнат зеленчуците,каймата ще се препържи.Да не говорим,че после и предстои и още една термична обработка при която направо ще стане на каша за още 10 Мин на котлон и после още 40 Мин на 180-200 гр във фурната.С фасула става нещо подобно.Веднъж сварен,после пак 40 минути във фурната на висока температура.Всичко би станало на каша,както и се вижда на снимката.Всъщност фасула даже не се вижда,нито каймата.
1
7
zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
10.05.2017 11:24
Грешка имате Вие. Каймата се запържва първо, за да стане на трохи. Когато се добавят зеленчуците, те отпускат вода в мазнината от каймата и тя вече не се пържи, а се задушава заедно с тях. Между другото това е сос софрито и целта на каймата е да му придаде плътност и вкус. От коментарите Ви става ясно, че сте чели рецептата между редовете. Сосът "къкри" при намалена температура на котлона и под капак още 10 мин.
8
2

Виж всички коментари или напиши такъв