Бутер охлювчета със спанак и червени чушки

10/05/2017
Албена
отАлбенаИноватор32070510943
"Вкусни охлювчета, които ще приготвите за по-малко от половин час - хапвайте и споделяйте добрите кулинарни идеи "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 756
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият лук се нарязва на ситно и се задушава в малко мазнина. След като омекне се прибавя измитият и нарязан на много ситно спанак. След като се изпари водата съдът се маха от котлона.

Оставя се сместа да се охлади, след което се прибавят разбитото едно яйце и белтъка от второто. Сиренето се намачква с вилица и също се слага при другите продукти. Поръсва се се с малко черен пипер на вкус.

Размразеното бутер тесто се разстила, поръсва се с галетата и се маже със спаначената смес. Отгоре върху нея се настъргва пласт кашкавал. Следва пласт от червени чушки.

Те са предварително опечени, почистени от семки и люспи. Необходимо е да се срежат от едната страна и да се отворят за да станат като един цял лист. Чушките се подреждат върху кашкавала.

Поръсва се малко сол и бутер тестото се навива на руло. Поставя се за кратко във фризера за да стегне малко, за да може по-лесно да се нареже. Реже се напречно на колелца дебели около 1-1.5 см.

Охлювчетата се подреждат легнали в тава застлана с хартия за печене и се намазват с останалия жълтък. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса докато порозовеят.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар