Пилешки пържоли със сусам и мак

10/05/2017
Албена
отАлбенаИноватор32070510933
"Искахме да опитате най-вкусните пилешки пържоли, затова приготвихме тези "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо279
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината от нарязани на шайби кромид лук и чесън. Към тях се прибавят соевият сос, бялото вино, черният пипер, сух риган и мед.

Всички продукти се разбъркват. Пилешките пържоли се начукват леко и посоляват със сол.

Поставят се в купата с марината като се овалват хубаво в нея. Съдът се похлупва и се поставя в хладилника за 2-3 часа, за да могат ароматите да овкусят хубаво месото.

Маринованите пържоли се редят в намазана с масло тава, поръсват се от двете страни със сусамово и маково семе.

Тавата се поставя в загрята на 200 градуса фурна. След като се зачервят от едната страна, пържолите се обръщат да се запекат и от другата страна. Поднасят се с гарнитура по собствен избор.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар