Агнешко на порции с гъби

10/05/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф296856792
"Няма как да сбъркате и гладни няма да останете Ужасно вкусно агнешко!"
Приготвяне30 мин.
Готвене170 мин.
Общо200 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо567
  • Преглеждания за месеца198
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешки бут - 2 кг
  • гъби - 1 кг.
  • лук - 1 връзка пресен
  • чесън - 2 стръка
  • джоджен - 2–3 стръка пресен
  • универсална подправка - 1 с.л.зеленчукова
  • масло - 70 г
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете месото. Обезкостете го и го нарежете на порции. Подредете го в тава, поръсете го със сол и зеленчукова подправка.

Наситнете листенцата от джоджена на дребно и него поръсете върху месото. Залейте месото с вода и завийте тавичката с фолио.

Сложете я във фурната и печете около 2 часа на 180 градуса. През това време почистете и измийте гъбите, лука и чесъна.

Нарежете лука и чесъна на дребно. Посолете ги. Извадете тавата от фурната, махнете фолиото и разпределете гъбите и лука между месото.

Добавете маслото нарязано на парченца и върнете тавата отново във фурната, този път без фолиото. Печете така още 50 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар