Агнешко на фурна с куркума и чесън

10/05/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач291903392
"Семпло, изчистено и изумително вкусно агнешко - и вие нямате търпение да го опитате, нали?"
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо174
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 2 кг
  • олио - 60 мл
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се нарязва на парчета и се измива. След това в купа се смесват олиото и изброените сухи подправки. Всяка порция агнешко месо се натрива хубаво с олиото и подправките. Подреждат се в тава.

Останалата смес от олиото и подправките се излива върху месото и се добавя още около една чаена чаша вода.

Тавата се завива с фолио, но да не е много стегнато. Агнешкото месо се пече в пердварително загрята фурна на 170-180 градуса. Аз пекох около 3 часа.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар