Ориз със зеленчуци по китайски

10/05/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор346953492
"Вкусотия за обяд, която всеки може лесно да приготви "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45 083
  • Преглеждания за месеца897
  • Преглеждания за седмицата201
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • чушка - 1 бр.
  • царевица - 150 г от консерва
  • грах - 150 г от консерва
  • соев сос - 4 - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се изсипва в малка тенджерка. Долива се вода колкото да покрие ориза. След това се слага на котлона да заври. След като заври оризът се засичат 5-7 минути и се сваля от котлона.

През това време в дълбок тиган се пържат яйцата, като се раздробяват на малки парчета. Яйцата се подправят със сол и черен пипер. Когато яйцата са готови се пресипват в друга купа. Чушката, лукът и морковът се нарязват на малки кубчета.

В същия тиган се запържват морковът, лукът и чушката, докато омекнат. Зеленчуците се подправят със сол. Добавят се царевицата и грахът. Разбърква се. Оризът се измива със студена вода и се отцежда.

След това към тях се прибавя и оризът. Разбърка се хубаво. След това се посолява със сол и се прибавя соевия сос. Отново се разбърква хубаво и се сваля от котлона. След това се прибавят и готовите яйца. Разбърква се.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар