Канелони с бейби спанак и сметана

10/05/2017
"Ароматът на тези сочни канелони ни кара да забравим всякакви обещания за диета "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 765
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • канелони - 8 бр.
  • спанак - 300 г бейби
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 100 г за поръсване
  • готварска сметана - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • масло - 50 г
  • сол
  • магданоз - 2 - 3 клончета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете спанака и го задушете със зехтина в подходящ съд. Охладете и прибавете натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Овкусете със сол. Разбийте яйцата и прибавете сметаната. Разбъркайте.

Разтопете маслото и намажете дъното на тавичката за печене. Напълнете канелоните с плънката и ги подредете в тавичката.

Полейте ги с яйца и сметана. Запечете до златисто в загрята фурна.

Преди готовност поръсете с настърган кашкавал и допечете до разтопяването му. Поръсете с листенца магданоз.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар