Печено агнешко върху зеленчуци

10/05/2017
"Крехко агнешко и сочни зеленчуци - чудесен повод да съберете цялото семейство край масата "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо123
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешко месо - бутче, ребра
  • моркови - 3 бр.
  • зелен лук - 6 - 7 стръка
  • джоджен - 1 връзка свеж
  • магданоз - 1 връзка свеж
  • чесън - 4 - 5 стръка
  • балучки - 300 г
  • червен пипер
  • универсална подправка - подправка за агнешко месо
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 100 г
  • оцет - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото и го нарежете на подходящи парчета.Накиснете го в студена вода и добавете оцета.

Оставете го за 3-4 часа, за да се изкисне. Измийте го и го подсушете. Намажете го с разтопено масло и го овкусете с подправките.

Нарежете на ситно зеления лук и чесън, почистените моркови. Обелете лукчетата. Нарежете магданоза и джоджена.

Сложете зеленчуците на дъното на подходяща тава за печене, а отгоре наредете агнешкото месо. Налейте две чаени чаши вода.

Покрийте тавата с дебел слой алуминиево фолио и я сложете във фурната. Печете около 3 часа.

Ястието е готово, когато месото се отделя много лесно от костта.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар