Зеленчуков хляб

10/05/2017
"Денят ви ще бъде по-ароматен, а всяко ястие по-вкусно с този невероятен зеленчуков хляб "
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо288
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевицата и грахът се пасират до получаването на еднородна смес. В дълбока купа се изсипва хладката вода. Към нея се прибавя мая, захарта и водата. Бърка се, за да се разтвори маята.

След това към тази смес се прибавят и пасираните царевица и грах. Прибавя се също така и зехтина. След това чубрицата и ригана. След което постепенно се прибавят и двата вида брашно. Замесва се меко тесто.

Готовото тесто се оставя завито на топло за около 30 минути. След като втаса тестото се оформя на хляб и се слага в тава, която е застлана с хартия за печене. С остър нож се правят няколко разреза върху оформения хляб.

Готовият зеленчуков хляб се оставя се да втаса втори път за около 20-30 минути. След това се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, за около 40 минути.

След като зеленчуковият хляб е готов се изважда от фурната и се поръсва леко с вода. Завива се с кърпа и се оставя за около 10-тина минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар