Солени кошнички

19/05/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Нестандартните предястия винаги са ни били любими, като тези хрупкави солени кошнички "
Приготвяне35 мин.
Готвене25 мин.
Общо60 мин.
Порции6-8 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 526
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • за тестото
  • масло - 125 г меко
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 250 г
  • захар - 1 щипка
  • за плънката
  • лук - 1 малка глава
  • гъби - 100 г
  • пилешко месо - 150 г
  • яйца - 1 брой
  • индийско орехче - на вкус
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • сметана - 1 - 2 с.л. течна
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте прясното мляко със солта, содата и маслото.

Постепенно сипвайте брашното и разбърквайте, докато се получи меко тесто. Оставете го за 10 минути във фризера.

Намаслете леко малки кошнички и с пръсти облепете стените и дъното на всяка с тестото. Сложете ги да се запекат за 10-тина минути в умерено загряна фурна.

Загрейте олиото в съд на котлона и запържете до пълно омекване съвсем ситно накълцаните лук, гъби и пилешко месо.

Накрая добавете подправките и объркайте. Яйцето разбийте и бавно го добавете през цедка в плънката.

Изчакайте да стегнат малките парченца яйце и объркайте заедно с 1-2 с.л. течна сметана. Щом течността се изпари, снемете плънката от котлона.

Разпределете плънката в кошничките и ги върнете да се запекат до лек загар във фурната. Охладете кошничките и и ги извадете от формите.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар