Месни кюфтета с лапад на фурна

10/05/2017
Карина Трендафиловаот Карина ТрендафиловаПомощник Готвач
"Кюфтета, които да хапнете с удоволствие и с приятели "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо224
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • кайма - 1 кг
  • лапад - 300 г попарен/ задушен
  • зелен лук - 7 стръка
  • копър - 1/2 връзка
  • чесън - 2 - 3 големи скилидки
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 2 филии сух
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • кимион - по желание
  • галета - царевично брашно за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа добавете каймата, лапада (наситнен), ситно нарязаните лук (без бялото) и копър.

Накиснете хляба, изстискайте го и го прибавете. Чесъна нарежете на ситно или пресовайте с преса.

Добавете го заедно с подправките и разбитите яйца. Омесете каймата и приберете в хладилник за 30 минути или във фризер за 15 минути.

Оформете кюфтетата и ги оваляйте в галета за хрупкава коричка, наредете ги в намазнена тава. Печете на 220 градуса с вентилатор за около 30 минути - до приятен загар.

Сервирайте със салата според сезона!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар