Неустоимо пиленце с ароматни печурки и зеленийки

10/05/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф103012359593
"Разбира се, че няма да се дърпаме, ще го изядем до последното кокалче "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо494
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето измийте и поръсете с малко сол, червен пипер и хубаво го натрийте с пилешкия бульон. Само бульона не може да овкуси изцяло пилето особенно вътрешната част.

Отрежете си голямо парче фолио и сложете пилето като сложете парченца масло на няколко места, хубаво го увийте и поставете в тава, сложете да се пече. Отделете си 5 - 6 печурки премахнете пънчетата, тях ще напълните по късно.

Останалите печурки нарежете на ивици, лука и джоджена също и оставете настрана. След около половин час печене на пилето във фолио го развийте. В същата тава сложете масло, нарязаните гъби, лук, джоджен, парченца от пушеното месо.

Поръсете с малко сол и черен пипер, заделените цели гъбки намажете с малко масло и завийте на розичка от пушеното месо и отгоре сложете парче топено сирене.

По средата сложете отвитото пиле и отново добавете малко масло. Печете в фурната до хубав златист цвят на пилето и гъбките.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар