Различен пай с ябълки и кокос

10/05/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф595395843
"Толкова е вкусен, че няма да искате да го делите с никого "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо498
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За основата с миксер разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар на пухкав крем. Добавете настърганите лимонови корички и разтопеното и охладено масло при непрекъснато бъркане.

Добавете млякото, разбъркайте и на части прибавете предварително смесените пресято брашно с половин бакпулвер, тук разбърквате с шпатула. Сипете сместа в намазана с масло тава за пай. И печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.

След кратък престой извън фурната, обърнете пая в подходяща чиния.

За плънката обелете и нарежете ябълките на малки кубчета. В метален съд разтопете маслото и добавете захарта, оставете така за 2-3 минути без да бъркате, след което добавете нарязаните ябълки, разбъркайте.

Към тях прибавете ванилията, канелата и рома, отново разбъркайте. Изключете котлона, но оставете сместа върху него за още 5 минути, като периодично разбърквате. Добавете кокосовите стърготини, разбъркайте и изсипете сместа върху изстиналия вече пай.

Поръсете с предварително карамелизираните кокосови стърготини и декорирайте с разбита на пухкав крем сметана.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар