Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Ябълков сладкиш с карамелен сос

Ябълков сладкиш с карамелен сос

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Ябълков сладкиш с карамелен сос
Снимка: Мария Симова
1 / 3
10/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Време е за сладкиш! А диетите са за онези хора, които не знаят как да се наслаждават на живота"

Необходими Продукти

  • за основата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ½ ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • брашно - 500 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • за плънка
  • ябълки - 5 бр. големи
  • канела - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр. кората
  • коняк - 4 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • сладко от ягоди - или кайсии
  • карамелен сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си плънката, като смесите обелените и нарязани на малки кубчета ябълки с канелата, настърганата кора на лимона, коняка и захарта, разбъркайте и оставете настрани до момента, в който ще ви потрябва.

Отделно разбийте яйцата със захарта с миксер, добавете олиото, млякото, ванилията и отново разбивате. Към сместа поетапно прибавяте предварително смесените пресято брашно и бакпулвер, като разбърквате с шпатула до гладка смес.

Към сместа добавете плънката заедно със течността в нея, която се е образувала от престоя, разбърквате бавно и внимателно. Изсипете сместа в тавичка 28 см диаметър, намазана с масло. На няколко места с чаена лъжичка поставете върху сместа от избраното от вас сладко.

Печете сладкиша, в предварително нагрята фурна на 180 градуса, като след 30-тата минута, проверявате за готовността му. Извадете изпечения сладкиш и след 10 минути престой извън фурната преместете сладкиша в подходяща чиния.

Поръсете леко с пудра захар, а върху нея с готов карамелен сос произволно нанесен.

Лесен за приготвяне и много вкусен ябълков сладкиш, колкото престоява по-мек става – като сиропиран!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: